Kip met champignons
ma 15 okt. - 8:18
Een lekkere kippetje met champignons. Meer moet dat niet zijn!

Een lekkere kippetje met champignons. Meer moet dat niet zijn!
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel olie
- paar druppels limoensap
- 4 kipfilets
- peper, zout
- paprikapoeder
- 300 gram dobbelsteentjes ontbijtspek
- 400 gram champignons
- 1 teentje look
BEREIDING
- Meng in een kom de honing, de mosterd, wat olie en een paar druppels limoensap. Marineer hierin de kipfilets voor minstens 2 uur (plaats in de koelkast).
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bestrooi de kipfilets met peper, zout en paprikapoeder.
- Bak de kipfilets bruin in hete boter. Haal de kipfilets uit de pan.
- Leg de kipfilets in een ovenschaal en zet die ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bak het ontbijtspek tot het knapperig begint te worden.
- Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Voeg ook een teentje fijngesnipperde look aan de champignons toe.
- Serveer de kip met de ontbijtspek en champignons.
- Lekker met frietjes en een salade.