Perkedel Kentang?
di 24 mei - 9:30
Perkedel Kentang is de Indonesische versie van de Hollandse frikandel, maar dan wel zonder vlees...
Indonesië is lang een Nederlandse kolonie geweest en dat kan je er nog merken aan de taal. Veel Indonesische woorden zijn afgeleid uit het Nederlands.
Zo kan je er een ‘perkedel’ eten : een eigen versie van de Hollandse ‘frikandel’. Maar dan zonder vlees, want dat is heel duur in Indonesië. Siska Andaka van het Indonesisch restaurant Gado Gado uit Gent kent het recept : Perkedel Kentang
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 1 selderijstengel met blaadjes (fijngesneden)
- 1 pijpajuin (fijngesneden)
- 2 sjalotjes (fijngesneden)
- 2 eieren
- eiwit van 2 eieren
- 1/2 theelepel witte peper
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel zout
Bereiding
- De aardappelen schillen en in stukken snijden.
- Vervolgens de aardappelen kort frituren. Let erop dat ze niet bruin worden.
- Nu kunnen de aardappelen gestampt worden tot een puree.
- De gesneden sjalotjes ook even frituren tot ze bruin worden en daarna vermalen of verwerken in de blender.
- De 2 eieren loskloppen, samen met de peper, het zout en de nootmuskaat.
- De aardappelpuree, de gemalen sjalot en de geklopte eitjes goed mengen.
- Als laatste de fijngesneden selder en pijpajuin toevoegen.
- Van het mengsel ovalen vormpjes maken met een lepel.
- Het eiwit van 2 eieren kloppen.
- Nu kan het mengsel gefrituurd worden nadat ze even werden ingesmeerd met het opgeklopt eiwit.
Smakelijk !