1000 Klassiekers 2018: Veelgestelde vragen

maandag 17 december 2018 - 07:53
Heb je een vraag over de 1000 Klassiekers, misschien vind je hier een antwoord!

Welke nummers komen in aanmerking als ‘klassieker’?

Bij de 1000 Klassiekers hanteren we de regel dat een liedje minstens 5 jaar oud moet zijn om een klassieker te kunnen zijn.

Voor de stemming van de 1000 Klassiekers zetten we nagenoeg onze volledige database - met uitzondering van de liedjes jonger dan 5 jaar - op de website. Het resultaat: ongeveer 16.000 liedjes waaruit de luisteraars kan kiezen.

Omdat we er van bewust zijn dat er ondanks alles nog een aantal titels zouden kunnen ontbreken, hebben we een invulvakje voorzien om een vrije keuze door te geven. Zo kan je toch op dat nummer stemmen.

Hoe verloopt de stemming? Kan ik nog stemmen?

De stemming loopt tot 22 december 2018. Stemmen kan daarna niet meer.

Kan mijn vrije keuze toch in de Radio 2 1000 Klassiekers terecht komen?

Ja, na afloop van de stemming worden de vrije keuzes verzameld en de stemmen op deze nummers geteld. Op basis van dat aantal stemmen krijgen ze al of niet een plek in de lijst.

Wat doet Radio 2 met de zogenaamde 'valse stemmen'?

Stemmen die op een oneerlijke wijze tot stand zijn gekomen tellen niet mee voor de 1000 Klassiekers.

Wanneer kan ik naar de 1000 Klassiekers luisteren?

Van dinsdag 26 december tot en met maandag 31 december.

Elke dag van 6 – 19, behalve de laatste dag 31 december, dan loopt het programma van 6-18.
’s Nachts kan je een selectie van de platen van de voorbije dag non-stop herbeluisteren

Wie presenteert de 1000 Klassiekers?

Ook dit jaar ligt de presentatie in de bekwame handen van presentatoren van Radio 2 en een hele reeks gastpresentatoren. Hieronder vind je het schema!

Hoe kan ik meespelen met de reisquiz?

Goed luisteren is de boodschap! Verschillende keren per dag hoor je een kort belsignaal vanop een luchthaven voor een plaat in de absolute top. In de plaat die we daarna draaien zit een bestemming verborgen.

Heb je de bestemming gevonden, neem dan meteen deel via onze online quiz! Om mee te spelen, moet je een codewoord invullen. Dit codewoord is de naam van het land waar onze bestemming ligt.

Heb je, bijvoorbeeld, in een nummer het woord 'Buenos Aires' gehoord, dan vul je als codewoord 'Argentinië' in. 

Heb je het codewoord correct ingevuld (let op: vergeet je hoofdletter niet!), dan kan je doorgaan en een zitje kiezen in ons vliegtuig én onze schiftingsvraag beantwoorden, onderaan de pagina.

Kies je één van de twee door ons gekozen nummers, dan bellen we je (binnen de 20 minuten) op om in de uitzending mee te spelen voor een prachtige reis.

Geen geluk? Speel dan zeker ook mee met onze online muziekquiz! Elke dag schotelen we jou online 5 nieuwe muziekvragen voor, 30 in totaal, dus. Speel elke dag tussen 6 uur 's morgens en middernacht mee en verzamel zoveel mogelijk punten. 

Wie alle vragen correct én zo snel mogelijk beantwoordt, vertrekt binnenkort misschien voor een onvergetelijke trip naar The Big Apple!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!