Greta vervult belofte aan overleden echtgenoot: "Het liedje 'Somewhere over the rainbow' staat met een regenboog op zijn graf"

zondag 27 december 2020 - 15:00
‘Somewhere over the rainbow’ van Israel Kamakawiwo’ole heeft voor Greta en haar man een speciale betekenis. Ze hoorden het nummer overal: in de auto, op reis, op café. Ze maakten aan elkaar een belofte: als één van hen zou overlijden, dan kwam dit nummer op hun grafsteen. Niemand kon voorspellen dat Greta’s man er een jaar later niet meer zou zijn.

"Wij hoorden het nummer 'Somewhere over the rainbow' overal: op reis, in de auto, op de motor... Tijdens een vakantie in Turkije zaten wij op een terras en toen speelde dit nummer op de radio. We kregen een stukje van een regenboog te zien. Dat moment was zo mooi en intens. We hebben daar beslist: als één van ons zou overlijden, dan plaatsen we de titel van dit nummer met de afbeelding van een regenboog op onze grafsteen", vertelt Greta. "We konden toen niet weten dat mijn man tien maanden later zou overlijden. Ik wou mijn belofte nakomen en heb dus het nummer 'Somewhere over the rainbow' op de grafsteen laten zetten, samen met de gravering van een regenboog." 

Als ik het nummer 'Somewhere over the rainbow' op de radio hoor, dan moet iedereen stil zijn. Dat is geen triest moment, maar eentje van blijdschap.

Greta

"Wanneer ik nu naar het graf van mijn man ga... Dan denk ik aan alle prachtige herinneringen die we hebben gehad. Als het nummer 'Somewhere over the rainbow' toevallig op de radio speelt, dan moet iedereen stil zijn. Mijn vriend zet de radio dan harder en dan genieten wij samen van het nummer. Dan denk ik aan de mooie momenten. Dat is eigenlijk geen triest moment meer maar een moment van blijdschap."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!