Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

1000 Klassiekers

Alle info over de 1000 Klassiekers 2019

ma 17 dec. - 6:53

Heb je een vraag over de 1000 Klassiekers, misschien vind je hier een antwoord!

1. Welke nummers komen in aanmerking als ‘klassieker’?

Bij de 1000 Klassiekers hanteren we de regel dat een liedje minstens 5 jaar oud moet zijn om een klassieker te kunnen zijn.

Voor de stemming van de 1000 Klassiekers zetten we nagenoeg onze volledige database - met uitzondering van de liedjes jonger dan 5 jaar - op de website. Het resultaat: ongeveer 16.000 liedjes waaruit de luisteraars kan kiezen.

Omdat we weten dat er ondanks alles nog een aantal titels zullen ontbreken, hebben we een invulvakje voorzien om een vrije keuze door te geven. Zo kan je toch op dat nummer stemmen.

2. Hoe verloopt de stemming?

De eerste stemming is afgelopen, maar jij kan nu nog de Top 20 bepalen! Stem vanaf 26 december op jouw favoriet en kies mee welke plaat de nummer 1 wordt!

3. Wanneer kan ik naar de 1000 Klassiekers luisteren?

Van dinsdag 26 december tot en met maandag 31 december.

Elke dag kun je luisteren van 6 uur 's ochtends tot 19 uur, behalve de laatste dag 31 december, dan loopt het programma van tot 18 uur.  ’s Nachts kan je de platen van de voorbije dag non-stop herbeluisteren

4. Wie presenteert de 1000 Klassiekers?

Ook dit jaar ligt de presentatie in de bekwame handen van presentatoren van Radio 2 en enkele gastpresentatoren. Hieronder vind je het schema!

4. Hoe luister ik?

Als we je één tip mogen geven, dan is het wel dat je de app moet downloaden van Radio 2! Je kunt er niet alleen luisteren, maar ook berichtjes sturen en chatten met onze presentatoren, je ziet er ook Showbizz Bart op bezoek gaan bij luisteraars en kunt berichtjes lezen van mede-luisteraars!

5. Hoe krijg ik Bart over de vloer?

Wil je onze favoriete blonde god op bezoek krijgen tijdens de 1000 Klassiekers? Stuur dan een berichtje met '#bart' naar onze app en vertel ons waarom je graag zou hebben dat Bart op bezoek komt en waar je luistert!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet