3 manieren om borden op te warmen

vrijdag 3 december 2021 - 11:00
Aha!
Foto: Unsplash
Radio 2-luisteraar Mia kijkt al uit naar de feestdagen, maar ze zit wel met een praktisch probleem: "Met kerst krijg ik heel wat bezoek en maak ik een lekkere maaltijd klaar. Mijn borden warm ik normaal gezien op in de oven, maar die heb ik nu nodig voor een gerecht. Zijn er nog andere manieren om borden op te warmen?"

Voor je begint

Test altijd even op voorhand of je borden bestand zijn tegen hoge temperaturen. Je wilt natuurlijk niet het servies van je overgrootmoeder stuk maken!

Oven

Verwarm je oven op de laagste temperatuur. Laat de borden 5 à 10 minuten opwarmen. Heb je je oven nodig tijdens het koken? Draai dan de temperatuur terug wanneer je klaar bent met koken. Steek je borden voor 5 minuten in de oven. Dek ondertussen je gerecht even af met aluminiumfolie zodat het zeker warm blijft.

Microgolf

Plaats de borden in de microgolfoven, samen met een kopje water. Verwarm voor 2 minuten op de hoogste stand.

Water

Leg  de borden 5 tot 15 minuten in heet water. Niet vergeten af te drogen!

Maar wat met koude gerechten?

Maak je een heerlijke salade of dessert? Zet je borden dan 20 minuten in de frigo! Net zoals warme gerechten een warm bord verdienen, blijven koude gerechten ook lekkerder op een gekoeld bord! Tijdsgebrek? Steek je borden dan heel eventjes in de diepvries!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!