3 originele recepten met restjes wijn
Wijnsiroop
Omdat wijnsiroop even zoet als pittig is, kan je het bij verschillende soorten gerechten gebruiken. Een zoete saus bij je dessert of een dressing op je slaatje? Met wijnsiroop kan het allemaal!
Aan de slag
Neem een kookpan en giet er 1 deel suiker en 3 delen wijn in. Warm op en laat uitkoken tot een dikke, stroperige substantie. Koel het mengsel tot kamertemperatuur af. Doe de siroop in een flesje en zet het in de koelkast.
Wijnzout
Dat zout goed is om wijn uit je tafellaken te krijgen wist je wellicht al langer. Maar wist je ook dat wijn goed is om zout een smaakje te geven? Met wijnzout geef je vlees en groenten net die extra toets!
Aan de slag
Breng de wijn eerst aan de kook en laat daarna sudderen tot er een dikke (maar ook niet al te stroperige) substantie overblijft. Koel af tot kamertemperatuur. Voeg zoveel zout toe als nodig om de overgebleven wijn te absorberen. Laat het bordeauxkleurige zout 1 à 2 dagen drogen en vergeet niet om af en toe te roeren om klontering tegen te gaan.
Vries je wijn in
Giet je restje in een ijsblokjesvorm en steek het in de diepvries. Perfect om later in je sauzen te verwerken.