Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

3 originele recepten met restjes wijn

Eten & Drinken

Aha!

di 4 jan. - 8:20

Is een hele fles wijn teveel voor je? Of weet je nog goed wat je moet doen met de restjes wijn die overblijven na een dinertje? Lees hier hoe je op 3 manieren je wijn kan upcyclen!
© Canva

Wijnsiroop

Omdat wijnsiroop even zoet als pittig is, kan je het bij verschillende soorten gerechten gebruiken. Een zoete saus bij je dessert of een dressing op je slaatje? Met wijnsiroop kan het allemaal!

Aan de slag

Neem een kookpan en giet er 1 deel suiker en 3 delen wijn in. Warm op en laat uitkoken tot een dikke, stroperige substantie. Koel het mengsel tot kamertemperatuur af. Doe de siroop in een flesje en zet het in de koelkast.

Wijnzout

Dat zout goed is om wijn uit je tafellaken te krijgen wist je wellicht al langer. Maar wist je ook dat wijn goed is om zout een smaakje te geven? Met wijnzout geef je vlees en groenten net die extra toets!

Aan de slag

Breng de wijn eerst aan de kook en laat daarna sudderen tot er een dikke (maar ook niet al te stroperige) substantie overblijft. Koel af tot kamertemperatuur. Voeg zoveel zout toe als nodig om de overgebleven wijn te absorberen. Laat het bordeauxkleurige zout 1 à 2 dagen drogen en vergeet niet om af en toe te roeren om klontering tegen te gaan.

Vries je wijn in

Giet je restje in een ijsblokjesvorm en steek het in de diepvries. Perfect om later in je sauzen te verwerken.

Bron(nen)

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet