3 recepten met pastarestjes

vrijdag 19 mei 2017 - 13:00
Weet je niet wat doen met pastarestjes? Deze 3 recepten helpen je verder.

Pasta met kip, broccoli en hesp

Dit heb je nodig (2-3 personen)

  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 400 g kippenborstjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kopjes broccoli
  • 2 glazen melk
  • 1 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/4 kopje peterselie
  • 170 g spek
  • 200 g gekookte spaghetti

Bak de kip in wat olie en voeg er zout, peper, look, broccoli, melk, Parmezaanse kaas, peterselie en spek aan toe. Laat alles goed garen en bakken en dan kan je de pasta aan het mengsel toevoegen. Heel simpel en heerlijk.

Pasta met scampi en look

Dit heb je nodig (2-3 personen)

  • 3 eetlepels boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 900 g scampi
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • citroensap (een halve citroen)
  • 1 theelepel chili
  • 1/4 kopje peterselie
  • 200 g gekookte spaghetti

Laat de boter smelten in een kookpot en voeg er de look aan toe. Wanneer de look begint te bruinen mag je de scampi's toevoegen. Kruid ze af met peper en zout. Wanneer ze helemaal roze zijn geworden, is het tijd om het citroensap, de peterselie en de chili toe te voegen. Meng er de pasta onder en klaar.

Pasta met pesto, spinazie en champignons

Dit heb je nodig (2-3 personen)

  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 140 g spinazie
  • 2 kopjes champignons (gesneden)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 kopje pesto
  • 1/2 kopje Parmezaanse kaas
  • 200 g gekookte spaghetti

Bak de spinazie in olie. Voeg er daarna champignons, zout en peper aan toe. Wanneer het vocht van de spinazie min of meer verdampt is, kan je de pesto en Parmezaanse kaas toevoegen. De laatste stap is natuurlijk alles met de spaghetti mengen. Lekker gemakkelijk!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!