3 tips om je aan een lief te helpen

woensdag 17 juni 2020 - 06:50
Aha!
Daten met een potentiële partner is niet zo evident. Geen geboren mannen- of vrouwenmagneet? Geen nood! Relatiedeskundige Rika Ponnet vertelt hoe je het best een gesprek aanknoopt.

Toon interesse

  • Toon interesse in de ander en zeg iets waaruit dat spreekt. Geïnteresseerde mensen worden vaak veel aantrekkelijker bevonden dan interessante mensen. Maak bijvoorbeeld een opmerking over zijn leuke sneakers of haar mooie jurk.
  •  Vertel ook dingen over jezelf, maar neem toch als uitgangspunt dat je de ander zo goed mogelijk wilt leren kennen. Het geeft hem of haar automatisch het gevoel dat hij belangrijk is.

Wees eerlijk

Zeg dat je zin hebt in een babbel, maar geen talent bent in openingszinnen. Het werkt veel beter dan een geforceerde oneliner. Als je zenuwachtig bent, zeg het gewoon. "Sorry, ik geraak niet uit mijn woorden, ik ben wat zenuwachtig." "Zenuwachtig, hoezo?" en je bent weer vertrokken voor een half uurtje.

Oefen

Spreek met zoveel mogelijk mensen die op je pad komen, zelfs al zijn ze geen relatiemateriaal. Zo beschik je over een hele set basisvaardigheden op het moment dat het er écht toe doet. En het zorgt ook voor een positief neveneffect: elk "geslaagd" contact doet je zelfvertrouwen groeien. En dat is dan weer goed voor je uitstraling!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!