3 x makkelijke kerstdecoratie om zelf te maken

woensdag 2 december 2020 - 17:15
Alles wat je zelf doet, doe je beter? Kan misschien wel kloppen voor deze leuke kerstversieringen die je overal in huis kan gebruiken!

Kaarshouder

Dit is een heel minimalistische benadering van kerstversiering, maar wij vonden het best sfeervol! Dompel een dennentak (of eender welk groensel uit je tuin) onder in een doorzichtige fles met water. Je denkt misschien, waarom dat water? Maar je zal zien, het maakt echt een verschil! Gebruik de fles als houder voor een kaars. Zorg dat de kaars goed stevig in de fles staat.

Zet enkele flessen op een rij op je vensterbank, of gebruik enkele 'kaarsflessen' als decoratie op je eettafel. Succes gegarandeerd!

Schattig kerstboompje

Ga je op boswandeling? Raap dan in één beweging wat dennenappels mee, want je kan er je eigen mini-bos van maken bij je thuis!

Plak een kurk onderaan de dennenappel. Verf de dennenappel in een kleur naar wens. Laat goed drogen en werk af met een mooi sterretje als piek. Tip: wissel de grootte van je dennenappels af, zo krijg je een extra leuk effect!

Kerstster van wasknijpers

Ontmantel 8 wasknijpers, en kleef ze daarna opnieuw per twee met de 'rugzijde' aan elkaar. Leg alles in de vorm van een ster met de smalle zijde naar buiten toe. Kleef ze in de kern van de ster aan elkaar vast. Laat de lijm goed drogen.

Geef daarna je ster een kleur met verf (houtfverf of sprayverf bijvoorbeeld) en werk af met glitter, of andere leuke versieringen.

Zet de ster in je kerstboom, hang ze voor je raam, of leg ze als sfeervol element op je eettafel. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!