Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

4 basisregels van hygiëne in de keuken

Huis & Tuin

Aha!

vr 7 jan. - 10:41

Rauwe eieren, ontdooien,....uit een peiling van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (VIW) blijkt dat de Vlaming nonchalant omspringt met de hygiëne bij de bereiding van maaltijden. Professor Frank Devlieghere, bio-ingenieur verbonden aan UGent, zet de basisregels op een rij.
hygiene_keuken
© Canva

Rauw vlees en eieren

Rauw vlees en rauwe eieren kunnen besmet zijn met het salmonellabacterie of ziekteverwekkende kiemen. Ben je in de weer geweest met rauw vlees en/of eieren, respecteer dan deze basisregels:

  • Al het gebruikt materiaal (messen, snijplanken...) kan je niet langer veilig gebruiken: was het grondig af of zet het in de afwasmachine of bij de vuile vaat.
  • Was je handen voor én na de bereiding grondig met water en zeep.

Ontdooien

Afhankelijk over hoe snel het moet, zijn er 3 manieren:

vlees_ontdooi

vlees_ontdooi

 Snel ontdooien doe je

  • in de microgolfoven waarna je het eten onmiddellijk bereidt
  • onder de kraan met koud water. Warm water kan in het geval je de etenswaren hierna heel snel verwerkt of consumeert.
ontdooi_koelkast

ontdooi_koelkast

Bron(nen)

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet