4 originele kerstkaartjes om zelf te maken

maandag 14 december 2020 - 16:42
kerstkaart in boom
Om 2020 feestelijk af te sluiten - daahaag 2020! - vraagt Radio 2 je om een zelfgemaakte kerstkaart naar onze studio te sturen. Elk kaartje krijgt een plekje in onze studio en op 25 december pikken Kim Debrie en Niels Vandeloo enkele kaartjes eruit en zetten de creatieve luisteraar in de bloemetjes. Nog leuker: jij maakt kans op een prijs, maar je mag dezelfde prijs nog aan iemand anders schenken!

Zelfgemaakte kaartjes knutselen, hoe doe je dat nu? Radio 2 snelt te hulp, natuurlijk. Wij verzamelden 4 leuke DIY-ideetjes om je - met of zonder kinderen - helemaal uit te leven! Wij kijken er alvast naar uit. 

PS: stuur je kaartje naar Radio 2 - Kerst, 1043 Brussel en wij hangen je creatie met veel plezier op!

Krantenpapier

 

Voor dit kerstkaartje heb je zelfs geen schaar nodig. Scheur enkele strookjes uit krantenpapier en plak ze op een stuk hard papier. Werk af met een ster!

Vingerverf

Een kerstkaart met rendiertjes? Oh jawel! En het is nog simpel ook!
Je hebt enkel witte (of bruine) kartonnen kaarten nodig, bruine verf, een zwarte en rode markeerstift.

Dop je vingers even in wat bruine vingerverf en zet afdrukken per vinger. Hierdoor kan je variëren met grootte. Als de verf droog is, kan je met zwarte stift een gewei tekenen op elke vingerafdruk. Je kan dan met een rode stift een bolletje tekenen, dit stelt de neus voor. Er zijn nog verschillende varianten ( met o.a. oogjes of knopen) mogelijk! 

Wattenstaafjes

Bind enkele wattenstaafjes samen zodat ze een cirkel vormen. Dop ze in groene verf en druk op papier. Nu heb je de basis van een kerstkrans, je kan ze verder versieren met verf of maak gebruik van glitters! 

 

Strijkkralen

Je kan ook een kerstkaart maken met strijkkralen. Een leuke activiteit om met kinderen te doen! Op het internet kan je verschillende patronen vinden om inspiratie op te doen. Je kan er bijvoorbeeld een klein cadeautje mee maken en de kralen op een kaartje plakken. 

Klaar om je eigen kerstkaartjes te versturen! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!