4 recepten met rijstrestjes

maandag 15 november 2021 - 12:00
Oeps, te veel  rijst gekookt? Gelukkig kan je met de restjes veel lekkers maken!

Gebakken rijst

Bak de rijst samen met groentes zoals babymaïskolfjes, erwtjes of asperges in een wok. Breng het geheel op smaak met look, koriander, gember en vissaus. Met een gebakken omelet eronder gemengd, maak je 't helemaal af!

Arancini

Normaal gebruik je hier risotto voor, maar je kan het ook perfect maken met gekookte gewone rijst. Meng de rijst met wat Parmezaanse kaas, maak balletjes van het mengsel en rol ze door een bakje bloem, een los geklutst ei en daarna wat paneermeel. Frituur of bak ze in een laagje olijfolie en klaar is je rijstsnack!

Rijstkoek

Meng de rijst met een teentje knoflook, gember, verse koriander, een losgeklutst ei en eventueel een pepertje. Met wat bloem kan je het mengsel steviger maken. Vorm koekjes van het rijstmengsel en bak ze in de pan bruin en krokant.

Gepofte rijst

Maak desserts lekker knapperig met gepofte rijst! Verdeel de rijst op bakpapier en laat 'm 24 tot 48 uur drogen. Verhit olie en strooi de rijstkorrels voorzichtig in de olie tot ze opspringen en op belletjes lijken. Haal ze dan meteen uit de olie en droog ze op keukenpapier. Lekker krokant!

Of er is altijd de diepvriezer...

Gare rijst kan je maximaal één dag na het koken bewaren. Dan kan je 'm nog steeds in de diepvriezer gooien en later hergebruiken.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!