4 tips om veilig een auto op reis te huren

maandag 15 juni 2020 - 08:36
Ga je niet met je eigen vervoer op reis en ben je van plan om op reis niet alles met de benenwagen te doen? Dan kun je het overwegen om ter plaatse een auto te huren. Wel even opletten!

Contract

Lees het contract aandachtig. Ook de kleine lettertjes! Vraag uitleg waar nodig, wees niet bang om over de voorwaarden te onderhandelen. Welke verzekeringen en toeslagen zijn in de contractprijs begrepen? Wat is het forfaitbedrag bij schade? Wordt het betaalde voorschot in het contract vermeld? Breng je de wagen binnen op een andere plaats, check dan even of dat extra kost.

Kredietsaldo

Meestal wordt bij het afhalen een waarborg via je kredietkaart gevraagd. Denk eraan dat dat bedrag ook geblokkeerd wordt op je kredietsaldo: je kunt het dus niet gebruiken tijdens je reis.

Inspecteer

Inspecteer de wagen nauwkeurig op krassen, blutsen of andere mankementen. Duid alles nauwgezet aan op het formulier, zodat je later niet moet opdraaien voor onterechte kosten. Maak eventueel foto's voor je ermee weg rijdt.

    Terugbrengen

    Inspecteer de wagen en vraag bevestiging van een medewerker van het verhuurkantoor. Dat kan natuurlijk niet als je de auto buiten de openingsuren terug brengt. Probeer dat dus te vermijden, of maak foto’s van de wagen. Als de afspraak is dat je de wagen terug moet brengen met een volle tank, doe dat dan ook. Moet het agentschap hem voltanken, dan betaal je daar dik voor.

    Aanbevelen via mailSturen via mail

    het gezegd heeft!