4 verrassende cake toppings

woensdag 21 september 2016 - 14:41
Aha!
Smullen maar!

Chocolade en karamel

Afbeeldingsresultaat voor twix cake

Dit heb je nodig:

  • Ongeveer 310 gram zachte karamel (stukjes)
  • 2 eetlepels room
  • 30 gram chocoladevlokken
Smelt de stukken karamel op het vuur en voeg er de room aan toe. Giet de gesmolten karamel over je cake en laat het één uur harden in de koelkast. Smelt daarna de chocoladevlokken. Giet die over de cake wanneer de karamel helemaal hard is. Nog even laten afkoelen en klaar!

Witte chocolade en koekjes

Foto

Dit heb je nodig:

  • 3 à 5 chocolade koekjes
  • 175 gram witte chocolade
Smelt de witte chocolade en giet deze over de cake. Strooi er dan de stukken koekjes over. Supersimpel!

Roomkaas

Carrotcake

Dit heb je nodig:

  • 50 gram ongezouten roomboter (zacht, op kamertemperatuur)
  • 100 gram roomkaas
  • 125 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • Kaneel
Mix de zachte boter, poedersuiker, roomkaas en het vanille extract in een kom voor ongeveer 4 minuten. Zo wordt de suiker gelijk verdeeld. Breng de topping aan met een (palet)mes. Voor een mooie afwerking kan je er kaneel over strooien en klaar is Kees!

Chocolade en koffie

Dit heb je nodig:

  • 500 gram mascarpone
  • 85 gram lichtbruine suiker
  • 2 eetlepels sterke koffie
Meng de suiker en mascarpone in een kom. Voeg er dan de koffie aan toe en roer goed. Is de topping te dun? Voeg er dan een beetje poedersuiker aan toe. Als extra afwerking kan je koffieboontjes, parels en chocoladestukjes toevoegen. Smakelijk!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!