5 creatieve desserten voor kerst!

woensdag 18 december 2019 - 12:00
Aha!
De ene is er verzot op, de andere eet het niet zo graag: desserten! Misschien heb je na de kalkoen, fondue of raclette nog plaats voor een dessert en ben je nog op zoek naar inspiratie? Wij selecteerden voor jou de meest creatieve nagerechten voor Kerstmis!

Kerstmutsen

Werk je favoriete dessert af met een kerstmuts! Je kan als basis een praline, stukje cake of koekje gebruiken. Het enige wat je daarnaast nodig hebt, zijn aardbeien en slagroom. 

Rendieren

Gebruik een chocoladecupcake als je basis. Om de neus van je rendier te maken, leg je onderaan de cupcake een klein koekje. Om de ogen en neus van je rendier te maken gebruik je rode en witte snoepjes. Het gewei kan je maken met zoute pretzel-koekjes! 

 

Sneeuwman

f798d09a222c72d72e2972892c23899c

Smelt witte chocolade en giet het in een siliconen vorm. Druk snoepjes, zoute stokjes, ... in de chocolade om een sneeuwman te bouwen. Laat harden in de frigo, breek in stukken en smullen maar!

Kerstman 

Indien je geen fan bent van zware nagerechten, kan je ook altijd een kerstige pannenkoek maken! Rond de pannenkoek gebruikt je banaan als baard van de kerstman, nog wat slagroom en aardbeien erbij. Ook lekker voor de ochtend na kerst, als ontbijt

Kerstbomen

Tover een heerlijke brownie om tot eetbare kerstboompjes! Snij je brownie uit in driehoeken, je kan de brownie nog versieren met glazuur en snoepjes. Onderaan gebruik je een lolly als steeltje. De enige kerstboom die je kan opeten! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!