5 dingen die je moet weten over komkommers

woensdag 17 juni 2020 - 06:39
Healthy Food Star
Komkommers worden soms wat stiefmoederlijk behandeld maar eigenlijk verdienen ze een heldenstatus. Ze zijn niet alleen goedkoop en lekker, maar ook super gezond. Bovendien maken ze je mooi!

Dagelijkse behoefte vitamine C

Komkommers bestaan voor 95% uit water maar bevatten ook heel wat vitamines. De schil alleen al voorziet in zo'n 10% van de dagelijkse behoefte aan vitamine C.

Spijsvertering en stofwisseling

Komkommers zijn goed voor je spijsvertering. Door hun hoge hoeveelheid aan water en vezels drijven ze heel wat schadelijke stoffen af uit je lichaam. Ze kunnen dus ook een (klein) handje helpen wanneer je wat kilo's kwijt wilt. Last van cellulitis? Zorg er voor dat je lichaam voldoende water binnen krijgt. Ga voor een dubbele effect door je water een lekker komkommersmaakje te geven!

Komkommers tegen een slechte adem

Last van een slechte adem? Houd voor 30 seconden een stukje komkommer in je mond. Deze zal wat slechte bacteriën uit je mond verwijderen, en de geur van je adem verbeteren!

Suikerspiegel en bloeddruk

Komkommers bevatten een hormoon dat onze pancreas nodig heeft om insuline aan te maken. Daardoor is deze groente uitermate geschikt voor diabetici. De kalium die je in je komkommer terugvindt is dan weer goed voor je bloeddruk.

Komkommers maken je mooi

  • Komkommers zijn een wondermiddel voor je huid en haar! Haarproducten met komkommerextracten zorgen er voor dat je haar sneller groeit en steviger wordt.
  • Te lang in de zon gezeten? Pel een komkommer en leg het op je verbrande huid.
  • Ook het oogmasker met de klassieke komkommerschijfjes-op-je-ogen zijn geen fabeltje: je mag ze zelfs op heel je gezicht leggen!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!