5 dingen waar linkshandigen beter in zijn!

maandag 8 juni 2020 - 18:42
Hoe gek het ook klinkt, toch was er blijkbaar tot 1850 geen verschil tussen linker- en rechterschoenen. Om tijd en geld te sparen gebruikten schoenmakers dezelfde leest voor beide schoenen. Vreemd als je weet dat dit onderscheid wel belangrijk is tussen links- en rechtshandigen. Linkshandige mensen werden járenlang als minderwaardig beschouwd, maar linkshandig zijn heeft ook zo zijn voordelen. Wij zetten de belangrijkste even op een rijtje:

Sporten

Bij bepaalde sporten (badminton, tennis, schermen, volleybal, boksen…) is linkshandig zijn een grote troef, want linkshandige spelers kunnen hun tegenstanders makkelijker in verwarring brengen.

Creatief

Linkshandigen zouden ook creatiever zijn. Om maar een paar namen te noemen: Jimi Hendrix, Vincent Van Gogh, Paul McCartney, Mozart, Leonardo da Vinci of Hans Christian Andersen. Allemaal linkshandig, inderdaad!

Betere oren

Mensen die linkshandig zijn horen ook beter. Uit een studie van het University Medical Center in Georgetown blijkt dat linkshandigen meer details horen als iemand praat. Concreet: tijdens een lezing zullen ze sneller dan rechtshandigen een verschil merken wat intonatie betreft.

Maagzweren en artritis

Linkshandigen lopen minder risico op maagzweren en artritis.

Arabisch

Linkshandigen leren makkelijker Arabisch schrijven. Omdat ze makkelijker in spiegelschrift kunnen lezen en schrijven, is een taal die van rechts naar links leest, makkelijker aan te leren.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!