5 heerlijke cocktails zonder alcohol

donderdag 1 juli 2021 - 09:09
Aha!
Deze alcoholvrije varianten van bekende cocktails zijn heerlijk verfrissend!

Nojito

Dit heb je nodig (voor 2 glazen)

  • 10 à 12 blaadjes munt
  • Sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel suiker (soort naar keuze: klassiek wordt er rietsuiker gebruikt in een mojito, maar je kan dit gerust door een andere variant vervangen)
  • Limoenpartjes
  • Spuitwater
  • Crushed ijs

Doe de munt, suiker, limoenpartjes en het limoensap in een glas en kneus ze met een stamper. Vul het glas met het ijs en werk af met spuitwater.

Piña Colada smoothie

Dit heb je nodig (voor 2 glazen)

  • Een halve banaan, bevroren en in stukjes
  • 330 gram ananasstukjes, bevroren
  • 165 gram mangostukjes, bevroren
  • 375 ml ongezoete kokosmelk
  • Vleugje vanille-extract
  • Handvol ijsblokjes
  • Blender

Plaats alle ingrediënten in een blender. Blend alles tot een smeuïg geheel. Garneer eventueel met een kers.

Maagdelijke Bloody Mary

Dit heb je nodig

  • 120 ml tomatensap
  • 45 ml rundbouillon
  • vleugje citroensap
  • enkele druppels Tabasco
  • vleugje selderijzout
  • vleugje Worcestershire saus
  • vleugje peper

Giet alle ingrediënten in een glas en roer goed. Werk af met een selderstengel.

Sangria

Dit heb je nodig (voor 8 glazen)

  • 470 ml kokend water
  • 2 zakjes zwarte thee
  • 2 kaneelstokjes
  • 100 gram suiker
  • 700 ml granaatappelsap
  • 235 ml sinaasappelsap
  • 700 ml bruiswater
  • Een sinaasappel, citroen, appel en limoen in stukjes gesneden

Laat de theezakjes en kaneelstokjes voor 5 minuten trekken in kokend water. Verwijder de theezakjes. Voeg vervolgens het granaatappel- en sinaasappelsap, de suiker en het gesneden fruit toe. Roer goed. Koel voor minstens een uur in de frigo. Voeg vlak voor het serveren het spuitwater en ijsblokjes toe.

Bevroren Margarita's

Dit heb je nodig

  • 40 ml suikersiroop
  • 30 ml citroensap
  • 30 ml limoensap
  • 30 ml sinaasappelsap
  • Handvol ijs

Voeg alle ingrediënten toe in een blender. Blend alles samen tot een bijna gladde massa. Garneer je glas eventueel met een zoutrandje en een schijfje limoen. Serveer.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!