5 leuke ideeën om je vakantiefoto's te bewaren

donderdag 26 augustus 2021 - 10:00
Aha!
Nu we allemaal willens nillens veel thuis moeten zitten, kunnen we alleen maar dromen van vakantie. Dromen maar ook herbeleven! Want dit is misschien wel dé tijd om eens door al je vakantiefoto's te snuisteren en orde te scheppen in de fotografische chaos. Door je foto's gaan, herinneringen ophalen, heerlijke moment herbeleven. Reizen in je hoofd dus!

Er zijn zo veel mogelijkheden om de herinneringen aan je schitterende reis levend te houden!

Deel ze online

Sharing is caring. Vroeger zou je je vrienden en familie uitnodigen voor een diashow in je living, nu kan je simpelweg je vakantiefoto's online delen! Heel wat mensen gebruiken Facebookom hun favoriete kiekjes te delen. Je Facebook-vrienden kunnen dan meteen ook een reactie achterlaten. Naast Facebook bestaan er ook fotowebsites zoals Google Foto's, Apple Foto's, Flickr en Photobucket die speciaal ontworpen zijn om je foto's online op te slaan en te kunnen delen met wie je maar wilt.

Online fotoboek bestellen

Wil je je foto's toch wat meer tastbaar bewaren, dan kan een fotoboek een leuk idee zijn. Online vind je tal van websites, zoals Blurb en Albelli, waar je via simpele programma's zelf een prachtig fotoboek samenstelt. Je kiest zelf de vormgeving en welke foto's je vereeuwigd wilt zien. Ook winkels als Hema en Kruidvat bieden de mogelijkheid aan om je foto's in boekvorm te laten afdrukken.

Oldschool fotoalbum

Maar waarom kies je niet voor een oldschool fotoalbum? Laat wat vakantiefoto's op verschillende formaten afdrukken, zoek een mooi album, en die druilerige zondag is meteen gevuld! Het leuke aan een oldschool fotoalbum is dat andere souvenirs zoals theatertickets, een naamkaartje van jullie favoriete restaurant, etc. ook een plaatsje kunnen krijgen. Gebruik wat washi tape of gekleurd papier voor een moderne en kleurrijke afwerking. Oldschool betekent niet ouderwets!

Doos vol herinneringen

Is knippen en plakken toch niet zo je ding, maar wil je wel foto's en andere souvenirs mooi samen bewaren? Ga dan op zoek naar een stevig houten kistje, je vindt er ongetwijfeld een in een hobby- of knutselwinkel. Geef de kist een mooi kleurtje, schrijf/schilder/teken er jullie bestemming op et voilà! Een doos vol herinneringen waar je met plezier nog eens in snuistert op een gezellige zomeravond.

Pronken aan de muur

De creatievelingen onder ons kunnen zich ook wagen aan een prachtige collage om aan je muur te hangen. Ga op zoek naar een mooie, ruime kader. Een kaart van jullie vakantiebestemming kan de ideale ondergrond zijn. Kies dan enkele foto's en andere memorabilia uit, schik ze naar believen, maak alles goed vast, en je hebt een prachtige herinnering om op te hangen.  Tip: als je meer diepte in je collage wilt, kan je sommige onderdelen meer naar voor laten springen door een stukje van een kurk af te snijden en het achter je foto of postkaartje te bevestigen. Zo 'leeft' je collage meer, en is hij niet zo vlak.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!