5 tips om je winterkledij op te ruimen

dinsdag 9 juni 2020 - 14:54
Je winterkleren kunnen eindelijk weer voor een tijdje opgeborgen worden. Haal het beste uit je kleerkast dankzij deze tips!

Selecteer

Je hebt er net een seizoen met je winterkleren op zitten. Nu weet je nog goed wat je wél of niet gedragen hebt. Het ideale moment dus om kleding weg te doen! Heb je die ene trui of broek deze winter niet aan gehad? En denk je 'm volgende winter ook niet meteen weer aan te trekken? Dan is het tijd om afscheid te nemen. Hebben je laarzen hun beste tijd gehad? Weg ermee!

Gooi kleding niet zomaar weg. Je kan het altijd online verkopen en iemand anders er blij mee maken. Er zijn ook heel wat goede doelen die jouw kleding graag een tweede leven geven. Alleen als het écht afgedragen of beschadigd is, gooi je 't best in de vuilbak.

Nieuwe dingen

Nu komt het leuke deel! Bekijk de winterkleren die nog overblijven. Ontbreekt er iets? Heb je afscheid moeten nemen van een jas die je bijna elke dag droeg? Maak een lijstje van kledingstukken die je zou kunnen gebruiken voor volgende winter. Zo ben je beter voorbereid tijdens het shoppen en kan je je aankopen ook beter spreiden. Wie zegt er dat je geen laarzen kan kopen tijdens de zomersolden?

Draag zorg

Was al je winterspullen voor je ze opbergt. Breng delicate items of speciale jassen naar de droogkuis. Vergeet ook je mutsen, sjaals en handschoenen niet! Dit is ook het ideale moment om schoenen naar de schoenmaker te brengen voor een nieuwe zool of andere reparaties. Zo is alles tiptop wanneer je je spullen komende winter weer nodig hebt. Nu heb je ze toch niet dringend nodig.

Je nieuwe beste vriend

Winterkledij neemt vaak veel plaats in beslag. Vacuümzakken zijn daar de ideale oplossing voor! Doe je winterkleren in de zak en zuig met je stofzuiger alle lucht eruit. Wat overblijft is een compact stapeltje kleren dat je perfect kan wegsteken in je kast of onder je bed! Jassen die gevuld zijn met veren steek je trouwens best niet in een vacuümzak.

Geen vacuümzakken bij de hand? Maak gebruik van je lege koffers. Dat is ruimte die je het merendeel van het jaar toch niet gebruikt!

Schoenen

Vergeet je laarzen, bottines, ... ook geen grondige schoonmaakbeurt te geven. Schoenen bewaar je best niet in een vacuümzak. Dan blijven eventuele ongewenste geurtjes ook gevangen in de zak. Een stevige doos met deksel is een beter idee. Vul hoge laarzen met krantenpapier of een goedkope buisisolatie buis van bij de doe-het-zelfzaak. Die snijd je makkelijk op de juiste hoogte af. Zo houden je schoenen mooi hun vorm. Vermijd vervelende geurtjes door een zakje gedroogde lavendel of bicarbonaat in de doos te steken.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!