5 tips voor wittere tanden

dinsdag 20 oktober 2020 - 06:50
lifehacking.nl
Zo houd je je glimlach prachtig wit én gezond!

Voeding

Ga voor knapperige soorten groenten en fruit. Denk maar aan appels, broccoli, selder, sla, wortels, ... Die werken als een natuurlijk schuurmiddel wanneer je er in bijt!

Flossen

Dagelijks flossen is niet alleen goed voor een algeheel gezonder gebit. Het zorgt er ook voor dat de aanslag tussen je tanden verdwijnt. Hierdoor gaat je gebit er daadwerkelijk witter uitzien!

Drank

Vermijd drankjes die vlekken achterlaten op je tanden. Denk maar aan koffie, thee, rode wijn, ... Drink je ze toch, probeer dan zo snel mogelijk je tanden te poetsen. Ook donkere sauzen zoals sojasaus kunnen vlekken achterlaten, dus wees hier ook zuinig mee.

Koolzuurhoudende dranken (zoals de meeste frisdranken) kunnen het glazuur van je tanden beschadigen waardoor ze makkelijker verkleuren. Drink deze dranken met een rietje om overmatig contact met je tanden te vermijden. Poets niet meteen je tanden nadat je frisdrank gedronken hebt. Zo wrijf je het koolzuur alleen maar dieper in je gebit. Spoelen met water is een betere optie!

Make-up & kleding

Vermijd donkere kledij wanneer je lipstick draagt. Hierdoor lijkt je gebit veel geler dan het waarschijnlijk is. Hetzelfde geldt voor hagelwitte kledij.

Tong

Sla je tong niet over wanneer je je tanden poetst. Door je tong te poetsen (met een tongschraper) voorkom je verkleuring door achterblijvende bacteriën. En je krijgt er ook een frissere adem van!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!