5 tuinplanten die een droge zomer overleven

dinsdag 26 mei 2020 - 11:44
Het ziet ernaar uit dat we weer een warme en droge zomer tegemoet gaan. Spaarzaam omgaan met water is dan de boodschap, maar wat dan met je mooie groene tuin? Deze 5 planten laten zich alvast niet klein krijgen door droge periodes!

Salie

Salie is meer dan een kruid om in de keuken te gebruiken. Er bestaan veel varianten van de plant, die ook mooie roze, paarse of witte bloemetjes kunnen krijgen. En niet onbelangrijk, ook bijen en vlinders zijn er dol op!

Ook kruiden zoals tijm en rozemarijn zullen mooi groen blijven in een droge zomer. 

Sterjasmijn

Klimop, maar dan net een tikkeltje mooier én met een lekker geurtje aan! sterjasmijn of ook wel Toscaanse jasmijn genoemd, floreert letterlijk in de volle zon en krijgt witte bloemetjes in de zomermaanden. 

Lavendel

Haal een stukje Provence in je tuin met een lavendelplant. Lavendel kan goed om met hitte en droogte én overleeft ook onze koudere winters.

Vijgenboom

Twee keer prijs met een vijgenboom! De zuiderse boom heeft weinig water nodig én levert dan nog ook nog eens lekkere vruchten op. Je kan een vijgenboom gerust in volle grond planten in je tuin, maar je kan 'm evengoed in een ruime pot planten voor op je terras. Zorg ervoor dat de boom een beetje beschut staat tegen wind en kies altijd de plaats met de meeste zon.

Vlinderstruik

De naam verklapt het al een beetje, de zoetgeurende, lila, rode, witte of gele bloemen van deze struik lokken vooral vlinders. De plant doet het goed op zonnige plekken en kan goed tegen de droogte. Knip je de uitgebloeide bloemen weg, dan verleng je de bloei en komen er nieuwe bloemen bij!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!