6 ongewone tips tegen stress

woensdag 10 maart 2021 - 19:08
Neemt stress even de bovenhand? Zo kom je terug helemaal tot rust!

Borstelen

Neem 10 à 15 minuten tijd om even rustig neer te zitten en je haar te kammen. Je zal na een tijdje je spieren voelen ontspannen.

Lekker eten

Lekker eten werkt als een echt tegengif tegen stress. Zo is vis erg goed, want vis bevat veel vitamine B12 en dat voorkomt depressieve gevoelens. Geen fan van vis? Roomijs en bananen zouden hetzelfde effect hebben als antidepressiva.

Handen wrijven

Door je handen tegen elkaar te wrijven, verminder je het effect van stress op je lichaam. Wrijf tot je handen warm worden en masseer daarna je oren. Dat helpt om je concentratie scherp te houden.

Dansen

Of je er goed in bent of niet, dansen vermindert stress. Beweging is sowieso goed voor je lichaam en dansen is net iets aangenamer dan een bezoekje aan de fitness.

Aromatherapie

Geuren zijn heel sterk verbonden aan herinneringen. Heb je een parfum of souvenirtje die je laat denken aan een leuk moment? Zoek het op en je stemming zal meteen verbeteren.

Waar zijn die handjes?

Zwaai met je armen. Stress heeft de neiging om je schouders, rug en nekspieren op te spannen. Door met je armen te zwaaien haal je die spanning weg. Je benen even losschudden is ook zeker geen slecht idee.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!