7 dingen die je beter niet in de koelkast zet

dinsdag 16 november 2021 - 11:00
Niet alle etenswaren zijn gediend met een plekje in de koelkast. Een overzicht!

Bessen

Bramen, frambozen, aardbeien of blauwe bessen blijven langer goed in de koelkast, maar ze smaken het best wanneer je ze buiten de koelkast bewaart. Snel opeten dus!

Tomaten

De smaak en de textuur van tomaten gaat achteruit zodra je ze in de koelkast stopt. Bewaar ze op je aanrecht of in een kastje.

Brood

Brood raakt uitgedroogd wanneer je het in de koelkast legt. Leg het beter in een keukenkast of broodtrommel. Als je bang bent dat je te veel brood overhoudt, bewaar het dan in de vriezer.

Tabasco

Er zit genoeg azijn in om de saus lang goed te houden buiten de koelkast. Bovendien smaken de pepers die erin zitten veel beter wanneer je ze bewaart op kamertemperatuur.

Noten

In de koelkast behouden noten hun natuurlijke oliën, maar hun smaak kan heel gemakkelijk aangetast worden. Daarnaast nemen noten ook andere aroma's van in de koelkast op, en dat wil je ook niet meteen!

Appels

Verse appels zijn gezonder wanneer je ze buiten de koelkast houdt. Alleen wanneer je ze een langere tijd wil bewaren, leg je ze beter in de koelkast.

Meloenen

Voor een betere smaak bewaar je meloenen beter buiten de koelkast. Als de meloen aangesneden is, leg je 'm uiteraard wel in de frigo.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!