7 tips om je relatie te redden

woensdag 17 juni 2020 - 07:19
Relaties kennen hoogtes en laagtes. Helaas is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Zit het momenteel wat tegen? Misschien helpen deze tips.

Zoek uit wat er fout gaat

  •  Ken je de exacte reden waarom het slecht gaat? Je hebt dan een goed uitgangspunt om dingen te veranderen.
  • Als je niet weet waarom, dan kan je geen plan maken hoe jullie de problemen moeten oplossen. Probeer eerlijk met jezelf en elkaar te zijn, ook al kunnen de waarheden die naar boven komen kwetsend en confronterend zijn.

Hang de vuile was buiten

  • Zowel je partner als jezelf hebben meestal een aandeel in de problemen. Misschien doe je wel passief-agressief tegen je partner omdat je gevoelens gekwetst zijn. Beter probeer je heel specifiek aan hem of haar uit te leggen waarom je je zo voelt en doet.
  • Probeer open te zijn en niet te snel tot conclusies over te gaan. Maak desnoods enkele basisregels voor als jullie ruzie hebben.

Laat het los

In een relatie zal je moeten leren loslaten. Je kan niet blijven ruzie maken. Als je dezelfde problemen, discussies en argumenten blijft oprakelen dan kunnen jullie elkaar misschien best even tijd geven.

Doe iets leuk

Iets leuks doen lost je problemen niet op, maar kan de spanning wel doen afnemen. Probeer soms de realiteit even los te laten. Relax, laad de batterijen op en laat wat stoom af.

Wat is je doel?

Als jullie niet meer op hetzelfde spoor zitten, kan het handig zijn om eens goed na te denken waar jullie de relatie naartoe zien gaan. Misschien willen jullie allebei een andere richting uit? Dan is het nu het moment om daar over te praten en de koers misschien wat te wijzigen.

Geef complimenten

Als je door zwaar water vaart kan het goed zijn dat je gewoon zelf wat slecht in je vel zit. Wees daarom niet te beroerd om toch complimentjes te geven en je appreciatie te tonen, de kans is groot dat je zo uit die negatieve spiraal geraakt.

Zoek hulp

Raken jullie er echt niet uit? Dan kan je altijd professionele hulp zoeken. Een relatietherapeut kijkt vanop grotere afstand naar jullie relatie, dat kan ophelderend werken.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!