7 tips voor een kraaknette badkamer

woensdag 10 maart 2021 - 07:46
Het is nooit de perfecte gelegenheid om je huis een grondige opknapbeurt te geven. Maar met deze zeven tips blinkt jouw badkamer als nooit te voren!

Frisse badmat

Heb je een badmat in je badkamer liggen? Pak die als eerste aan. Klop ze uit, stofzuig ze en steek ze daarna in de was. Als het lenteweer het toelaat, laat de mat dan zeker buiten drogen. Nadat je de hele badkamer hebt gekuist, kan je de lekker geurende, frisse mat op je kraaknette vloer leggen. 

Controleer tubes en flessen

De badkamer is een stapelruimte van producten en flessen. Sommige staan er al een hele tijd en van andere weet je het bestaan niet meer. Dit is dus het ultieme moment om alles eens goed te na te kijken. Producten die je niet meer gebruikt of die leeg zijn: weg ermee! Let wel! Als producten nog in goede staat zijn, kan je ze ook altijd weggeven aan vrienden of familie. Kijk ook zeker naar de vervaldatum op de producten die je bijhoudt of weggeeft, want ook verzorgingsproducten hebben een vervaldatum.

Verfris je doucheraam of -gordijn

De meeste douchegordijnen kunnen tegen een goede wasbeurt in de wasmachine op 40 of 60 graden. Vertrouw je dat niet? Dan kan je het ook goed afspoelen met de doucheslang (het best met warm water). Heb je een doucheraam of deuren? Dan kan je die schoonmaken met een spons en schoonmaakmiddelDaarna kan je ze ook behandelen met een antikalk-oppervlaktebeschermer, maar doe het dan wel regelmatig!

Tip: maak de wanden van je douche droog na ieder gebruik. Dat is het enige dat écht helpt om kalk te voorkomen.

Vergeet de kranen, wastafels en het toilet niet

Last van kalk op je douchekop of kraan? Schrob ze samen met de wastafel schoon met een doek en schoonmaakmiddel. Droog daarna alles goed af. Heb je een toilet in de badkamer? Geef deze dan een extra goede wasbeurt en gebruik hiervoor een wc- of allesreiniger.

Spiegeltje aan de wand

Last van spatjes op de spiegel? Maak 'm schoon met een doekje, heet water en schoonmaakazijn. Makkelijk en snel gedaan. Heb je voor de spiegel een kast of rekje met beautyproducten? Raap je moed bij elkaar, leg alles aan de kant en kuis ook het rekje.

Tegels en voegen

Gebruik ook hiervoor een spons met allesreiniger of ga over de tegels met schoonmaakazijn. Nadat je alles even hebt laten intrekken, kuis je het op met een propere doek. Spoel na met koud water. Last van vuile voegen? Schrob met een oude tandenborstel. Het is vervelend, maar je kan veel preciezer te werk gaan.

Afwerking

Is je badkamer weer helemaal proper? Geweldig! Dan kan je afwerken met leuke, sfeervolle accenten, denk maar aan bijvoorbeeld geurstokjes of een mooie plant!

Vergeet niet om het raam open te zetten tijdens het poetsen. Zalig fris, en belangrijk omdat je met heel wat (vaak sterk geurende) producten werkt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!