Aardbeientaart zonder oven

Minstens even lekker!

Dit heb je nodig

  • 250 gram petit-beurrekoekjes 
  • 150 gram boter
  • Snuifje zout
  • 250 gram mascarpone, op kamertemperatuur
  • 2 eiwitten
  • 80 gram kristalsuiker
  • 200 gram verse aardbeien
  • 100 gram chocolade (optioneel)
  • Springvorm 

Aan de slag

Maak de bodem van de koekjes

Hak de koekjes fijn tot kruimels. Voeg er de gesmolten boter aan toe en meng goed.

Vergeet ook geen vel bakpapier onderaan te leggen, zo komt de taart er makkelijker uit. Verdeel 'het deeg' over de bodem van de bakvorm. Druk goed aan!

Zet de bodem zo in de koelkast.

Maak de vulling

Klop in een grote kom de mascarpone luchtig. Klop in een andere kom de eiwitten stijf met een snuifje zout. Doe de suiker erbij en blijf verder kloppen tot je een stijve, glanzende meringue hebt. Voeg beide mengels  voorzichtig bij elkaar.

Verdeel de vulling over de koekjesbodem. Gebruik een lepel of paletmes om de vulling mooi glad te strijken. Zet de taart minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Tijd voor de aardbeien!

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in gelijke plakjes. Schik ze bovenop de taart.

Werk eventueel af met gesmolten chocolade

Smakelijk!

Aanbevelen via mail

het gezegd heeft!