Alles wat je moet weten over diepvriesgroenten

woensdag 13 mei 2020 - 15:23
Aha!
Er is al heel wat gezegd en geschreven over diepvriesgroenten en de listeriabacterie. Wij sommen even alle feiten, mythes en tips voor je op!

Zijn diepvriesgroenten even gezond als verse groenten?

De voedingswaarde en het vitaminegehalte van diepvriesgroenten zijn vergelijkbaar met die van verse groenten. Alles hangt ervan af hoe je de groenten bewaart en wat je ermee doet.

Als je verse groenten koopt maar ze dan lang in de kelder laat liggen en daarna klaarmaakt, zullen er veel vitaminen verloren gaan. Je weet ook niet altijd hoe lang ze al in de winkel liggen en wanneer ze geoogst werden.

Diepvriesgroenten worden vaak al enkele uren na de oogst ingevroren. Dat proces gaat de daling van vitaminen tegen.

Zijn diepgevroren groenten hetzelfde als verse groenten invriezen?

Groenten uit de winkel invriezen is niet hetzelfde als ingevroren groenten. Dat komt omdat de verse groenten ook al een tijdje in de winkel liggen en dus niet meteen na de oogst worden ingevroren.

Als je een groentetuin hebt, kan je gemakkelijk zelf aan de slag gaan. Blancheer de groenten kort na de oogst en vries ze in.

Hoe kook je diepvriesgroenten het best?

Diepvriesgroenten maak je het best zo snel mogelijk klaar. Hoe korter de ontdooitijd, hoe kleiner de kans op kwaliteitsverlies of bederf. Breng het water dus eerst flink aan de kook en voeg ze dan meteen toe. Haal de groenten pas op het laatste moment uit de diepvries.

Hetzelfde geldt voor verse groenten die je zelf ingevroren hebt.

En wat met vlees in de diepvriezer?

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!