Bloemkoolrijst

vrijdag 24 november 2017 - 12:23
Aha!
Vervang gewone rijst eens door dit gezond alternatief!

Zo maak je het

Snijd de bloemkool in kleinere stukken. Hak ze daarna fijn in een keukenmachine. Doe dit met korte tussenpozen, totdat de bloemkool ongeveer de grootte van rijst heeft. Geen keukenmachine bij de hand? Rasp de bloemkool dan fijn! Gebruik de grootste gaatjes en hak té grote stukken daarna fijner met een mes.

Kruiden doe je het best nadat je de rijst gekookt hebt. Welke kruiden je gebruikt, dat kies je helemaal zelf! Peper, zout, komijn, kurkuma, ... 

Zo kook je het

In de microgolfoven

Met voorsprong de gemakkelijkste methode. Doe de bloemkool in een kom en dek af met een bord. Verwarm voor 3 minuten op de hoogste stand.

In de pan

Roerbak de rijst voor 5 minuten in wat olijfolie

In de oven

Rooster de bloemkool voor 12 minuten op 200°. Schep halverwege even om.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!