Broodje kerstster

vrijdag 22 december 2017 - 09:30
Voor een feestelijk ontbijt!

Dit heb je nodig

  • Broodmix naar keuze
  • Gesmolten boter
  • Suiker
  • Kaneel

Aan de slag

Meng de broodmix zoals aangegeven staat op de verpakking

Laat het zeker voldoende rijzen, niet ongeduldig zijn!

Verdeel het deeg in drie gelijke delen

Rol de ballen uit tot drie cirkels

Van ongeveer een halve centimeter dikte.

Wrijf het deeg in met wat gesmolten boter en besprenkel met suiker en kaneel

Leg daarna de volgende cirkel hier bovenop en herhaal deze stap. Doe dit nog een derde keer met de laatste cirkel, maar bestrijk deze niet meer met gesmolten boter en kaneelsuiker!

Verdeel het deeg in 12 gelijke taartpunten

Maar laat het midden intact!

Tijd om de ster te vormen

Draai twee naburige punten twee keer om hun as, naar mekaar toe. Nijp de bovenkant samen met vochtige vingers tot een punt. Herhaal met de andere punten. Dek af met een droge handdoek en laat 45 minuten rusten.

Bak het brood voor 25 minuten op 200°C

En smullen maar!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!