Buitengewoon goed bladerdeeg bakken

woensdag 1 februari 2017 - 10:40
Gerechten met bladerdeeg, heerlijk! Dankzij deze tips laat je kant-en-klaarbladerdeeg nog beter tot z'n recht komen.

Laat het goed ontdooien

bladerdeeg
Werk je met bladerdeeg uit de diepvriezer? Laat het dan eerst goed ontdooien voor je het helemaal uitrolt. Anders kan je het deeg breken.

Maar ook niet te lang ...

bladerdeeg2
Bladerdeeg wordt op kamertemperatuur erg plakkerig. Dat maakt het minder makkelijk om mee te werken. Bewaar het beter in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.

Gebruik bloem

bloem
Wat bloem over je deegroller en eventueel nog wat over het deeg maakt het deeg een pak makkelijker om mee te werken.

Kneed het deeg niet te lang

foto-bij-2-bladerdeeg-uitrollen
Als je het deeg te lang uitrolt, verplaatst, vouwt en weer bij elkaar plakt, kan je bladerdeeg uiteindelijk in de oven taai en plat worden.

Prik gaatjes in de bodem

deeg
Zo voorkom je een natte, wakke bodem. 

Zet de oven warm genoeg

oven_draaiknop
Bladerdeeg heeft vaak een oventemperatuur van 180 à 200 graden nodig om mooi te rijzen en krokant te bakken.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!