Daarom sterft je plant

woensdag 30 december 2020 - 18:34
Sommige planten zijn sterker dan andere, maar wanneer al je planten sterven moet er toch iets aan de hand zijn. Plantenbeulen: dit is wat er precies fout loopt.

Je geeft planten water op de verkeerde manier

Als de kleur van je plant begint af te wijken van mooi groen naar oranje, zit er iets fout met het water. Als je je planten te veel water geeft, zullen de toppen van de bladeren er bruin uitzien en vallen er gele bladeren af. Als je plant uitdroogt hangen de bladeren neer en beginnen ze te krullen.

Je locatie is helemaal fout

Misschien past je plant perfect bij de rest van je interieur, maar heb je ooit al overwogen of het ook zo'n perfecte match is voor de plant? Let altijd op de temperatuur, de lichtinval en het vochtigheidsgehalte. Op het etiket van planten staat altijd hoeveel licht ze nodig hebben.

Je plant is in shock

Veranderingen kunnen voor spanningen zorgen. Bij planten is dat ook het geval, zoals wanneer je de plant tijdens het herplanten bruusk uit zijn omgeving rukt bijvoorbeeld. Wees voorzichtig met de kluit bij het verplaatsen en neem zoveel mogelijk van de wortel mee.

Je potgrond komt niet overeen met je plant

De juiste potgrond kiezen voor je plant is moeilijker dan je denkt. Je kan niet zomaar een zak grond voor je nieuwe plant kopen. Zorg ervoor dat je de juiste potgrondmix kiest.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!