De zin en onzin van afrodisiaca

donderdag 11 mei 2017 - 15:15
Ook getest op mensen
Al eeuwen zijn we bezeten door de mythe rond afrodisiaca. Maar zorgen oesters, aardbeien of selder écht voor meer goesting in de slaapkamer?

Werkt het?

Een aantal proefpersonen aten, zonder dat ze het wisten, verschillende afrodisiaca. Zelfs na al dat lekkers, registreerden de sensoren geen lichamelijke opwinding. Ook wanneer de proefpersonen op een schaal van 1 tot 10 moesten aangeven of ze seksuele opwinding ervoeren, gaven ze allemaal aan dat dat niet het geval was.

Dus toch niet...

In het tweede onderdeel van de test waren de proefpersonen zich er wel van bewust dat ze afrodisiaca innamen. Voor dit onderdeel van de proef werd er ook beroep gedaan op de meer 'extreme' soorten afrodisiaca: Spaanse vlieg, neushoorn hoornpoeder, stierenkloten, ...

Placebo effect?

Wat de proefpersonen niet wisten, is dat er placebo-producten gebruikt werden. Ook dit keer namen de sensoren geen abnormale dingen waar. Maar wanneer de testpersonen hun seksuele opwinding zelf moesten uitdrukken op een schaal van 1 tot 10, gaven 2 proefpersonen aan dat ze méér opgewonden waren dan tijdens het eerste deel van de test!

Psychologisch effect?

Zit het dus misschien allemaal tussen onze 2 oren? Misschien wel. Maar is dat een probleem? Nee, zolang het maar voor meer plezier in de slaapkamer zorgt!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!