Dit kan je allemaal met je overschot paaseitjes

dinsdag 23 april 2019 - 15:00
Aha!

Pasen is voorbij. En dat wil zeggen dat de meesten onder ons weer een berg overgebleven chocolade thuis hebben liggen. Probeer je berg iéts kleiner te maken met deze recepten!

Eggspresso

chocolate-eggs-with-espresso-eggspresso-600x600

Snijd de bovenkant van een groot chocolade ei af. Plaats het ei in een koffietas. Maak nu je koffie in het eitje. Door de warmte zal de chocolade smelten in je koffie. Heerlijk!

Chocoladekoekjes

Gooi je paaseieren aan stukken en maak er lekkere chocoladekoekjes mee.

Dit heb je nodig

  • 160 gram boter
  • 120 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei

Aan de slag

  • Meng de boter met de suiker en voeg dan bloem, bakpoeder en het ei toe. Laat de boter eerst even zacht worden.
  • Sla de paaseitjes in stukken en meng ze onder het deeg.
  • Maak balletjes van het deeg en druk ze plat tot ze ongeveer 1 cm dik zijn.
  • Bak de koekjes zo’n 12 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C en laat ze afkoelen op een rooster.

Macarons

salted-caramel-macaron1-550x431

Dit heb je nodig voor 30 macarons

  • 250 gram pure chocolade
  • 4 eiwitten
  • 300 gram fijne suiker
  • 200 gram amandelpoeder
  • 3 druppels amandelessence
  • 200 ml room
  • 40 gram boter
  • 15 gram honing

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Breng de room aan de kook. Voeg de suiker toe. Giet de warme room bij de chocolade en blijf roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is. Voeg er de boter aan toe en meng ze met de chocolade. Dek de vulling even af met folie en laat alles afkoelen op kamertemperatuur.
  • Meng het amandelpoeder met de fijne suiker, eiwitten, honing en de amandelessence. Kook het au bain marie en blijf het deeg klutsen. Wanneer het lauw is, doe je het in een spuitvorm.
  • Spuit het een zestigtal keer op een bakplaat (met bakpapier eronder) en laat het een uur afkoelen op een koele plek. Zet de plaat daarna in de oven voor ongeveer 15 minuten op 170 graden.
  • Als het deeg klaar en afgekoeld is, kan je met een koffielepel de chocoladevulling op de ene helft van de macarons scheppen en de andere helft erop leggen.

Chocopasta

chocopastsa

Dit heb je nodig

  • 100 gram fondant chocolade
  • 100 gram room
  • 100 gram glucose (suiker) of acacia honing
  • 50 gram gezouten boter
  • 1 vanillestok

Aan de slag

  • Snijd het vanillestokje middendoor en schraap de vulling eruit, doe het stokje en de vulling bij de room.
  • Breng de room aan de kook en verwijder de vanillestok, voeg de glucose of de honing toe en meng die onder de room.
  • Giet de warme massa op de in kleine stukjes gesneden chocolade. Roer tot alle chocoladestukjes zijn weggesmolten.
  • Voeg de boter (op kamertemperatuur) in stukjes bij de massa en roer tot je een mooie homogene pasta krijgt.
  • Giet de chocopasta in glaasjes of potjes en bewaar ze in de koelkast.

Chocomousse

chocolademousse_1

Maak deze klassieker volgens het recept van Jeroen Meus.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!