Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Dit kan je allemaal met je overschot paaseitjes

Eten & Drinken

aha

do 13 apr. - 4:13

Pasen is voorbij. En dat wil zeggen dat de meesten onder ons weer een berg overgebleven chocolade thuis hebben liggen. Probeer je berg iéts kleiner te maken met deze recepten!
Paaseieren
© Canva

Eggspresso

Snijd de bovenkant van een groot chocolade ei af. Plaats het ei in een koffietas. Maak nu je koffie in het eitje. Door de warmte zal de chocolade smelten in je koffie. Heerlijk!

Chocoladekoekjes

Gooi je paaseieren aan stukken en maak er lekkere chocoladekoekjes mee.

Dit heb je nodig

  • 160 gram boter
  • 120 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei

Aan de slag

Meng de boter met de suiker en voeg dan bloem, bakpoeder en het ei toe. Laat de boter eerst even zacht worden.

Sla de paaseitjes in stukken en meng ze onder het deeg.

Maak balletjes van het deeg en druk ze plat tot ze ongeveer 1 cm dik zijn.

Bak de koekjes zo’n 12 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C en laat ze afkoelen op een rooster.

Chocoladekoekjes
© Canva

Chocoladekoekjes

Macarons (30 stuks)

  • 250 gram pure chocolade
  • 4 eiwitten
  • 300 gram fijne suiker
  • 200 gram amandelpoeder
  • 3 druppels amandelessence
  • 200 ml room
  • 40 gram boter
  • 15 gram honing

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Breng de room aan de kook. Voeg de suiker toe. Giet de warme room bij de chocolade en blijf roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is. Voeg er de boter aan toe en meng ze met de chocolade. Dek de vulling even af met folie en laat alles afkoelen op kamertemperatuur.
  • Meng het amandelpoeder met de fijne suiker, eiwitten, honing en de amandelessence. Kook het au bain marie en blijf het deeg klutsen. Wanneer het lauw is, doe je het in een spuitvorm.
  • Spuit het een zestigtal keer op een bakplaat (met bakpapier eronder) en laat het een uur afkoelen op een koele plek. Zet de plaat daarna in de oven voor ongeveer 15 minuten op 170 graden.
  • Als het deeg klaar en afgekoeld is, kan je met een koffielepel de chocoladevulling op de ene helft van de macarons scheppen en de andere helft erop leggen.

Chocopasta

Dit heb je nodig

  • 100 gram fondant chocolade
  • 100 gram room
  • 100 gram glucose (suiker) of acacia honing
  • 50 gram gezouten boter
  • 1 vanillestok

Aan de slag

  • Snijd het vanillestokje middendoor en schraap de vulling eruit, doe het stokje en de vulling bij de room.
  • Breng de room aan de kook en verwijder de vanillestok, voeg de glucose of de honing toe en meng die onder de room.
  • Giet de warme massa op de in kleine stukjes gesneden chocolade. Roer tot alle chocoladestukjes zijn weggesmolten.
  • Voeg de boter (op kamertemperatuur) in stukjes bij de massa en roer tot je een mooie homogene pasta krijgt.
  • Giet de chocopasta in glaasjes of potjes en bewaar ze in de koelkast.

Chocomousse

Maak deze klassieker volgens dit heerlijke recept

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet