DIY: 4 originele kerstkaartjes om zelf te maken

maandag 2 december 2019 - 14:59
kerstkaart in boom
Binnenkort zitten de brievenbussen weer vol met kerstkaartjes. Wil jij dit jaar een origineel zelfgemaakt kerstkaartje opsturen? Dan hebben wij drie leuke DIY-ideetjes speciaal voor jou!

Krantenpapier

 

Voor dit kerstkaartje heb je zelfs geen schaar nodig. Scheur enkele strookjes uit krantenpapier en plak ze op een stuk hard papier. Werk af met een ster!

Vingerverf

Een kerstkaart met rendiertjes? Oh jawel! En het is nog simpel ook!
Je hebt enkel witte (of bruine) kartonnen kaarten nodig, bruine verf, een zwarte en rode markeerstift.

Dop je vingers even in wat bruine vingerverf en zet afdrukken per vinger. Hierdoor kan je variëren met grootte. Als de verf droog is, kan je met zwarte stift een gewei tekenen op elke vingerafdruk. Je kan dan met een rode stift een bolletje tekenen, dit stelt de neus voor. Er zijn nog verschillende varianten ( met o.a. oogjes of knopen) mogelijk! 

Wattenstaafjes

Bind enkele wattenstaafjes samen zodat ze een cirkel vormen. Dop ze in groene verf en druk op papier. Nu heb je de basis van een kerstkrans, je kan ze verder versieren met verf of maak gebruik van glitters! 

 

Strijkkralen

Je kan ook een kerstkaart maken met strijkkralen. Een leuke activiteit om met kinderen te doen! Op het internet kan je verschillende patronen vinden om inspiratie op te doen. Je kan er bijvoorbeeld een klein cadeautje mee maken en de kralen op een kaartje plakken. 

Klaar om je eigen kerstkaartjes te versturen! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!