Droog zelf abrikozen

dinsdag 18 juli 2017 - 13:22
Het enige dat je nodig hebt, is een oven en grote portie geduld!

Koop de abrikozen wanneer ze voldoende rijp zijn

abri

Onrijpe abrikozen worden ietwat zuur wanneer ze gedroogd worden. Maak ze grondig schoon en controleer op kneuzingen of rotte plekjes.

Snijd de abrikozen in de helft en haal de pit eruit

abri 2

Week ze eventueel eventjes in een kom met water en citroensap, zo bewaren de abrikozen beter hun kleur.

Draai de abrikozen 'binnenstebuiten'

abri 3

Duw de bolle, 'pluizige' kant omhoog zodat er meer vruchtvlees zichtbaar is.

Tijd voor de oven

abri 4

Voorzie je bakplaat of rooster van een laagje bakpapier. Leg de abrikozen met het vruchtvlees naar boven. Zorg ervoor dat de abrikozen niet bovenop elkaar liggen, zo drogen ze gemakkelijker.

Verwarm je oven op de laagste mogelijke stand. Maak zeker gebruik van de heteluchtfunctie als je oven die heeft.

Afhankelijk van de dikte van je abrikozen, zullen ze tussen de 6 à 12 uren moeten drogen. Draai ze af en toe eens om zodat ze gelijk drogen. Sommigen laten hun oven op een kiertje staan, zodat het verdampte vocht sneller weg kan. Experimenteer hier eventueel eens mee. De abrikozen zijn voldoende gedroogd wanneer ze nog zacht aanvoelen, maar er geen vocht meer uitkomt.

Klaar!

abri 5

Bewaar je gedroogde abrikozen in een luchtdichte pot, zo blijven ze langer goed.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!