Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Een perfecte steak? Leg er je vinger op!

Eten & Drinken

aha

wo 7 sep. - 8:29

"Excuseer meneer, de cuisson van deze steak is abominabel." Sinds de uitvinding van kooktelevisie en aanverwante wedstrijden krijgen kelners het hard te verduren. Dus, van harte vanuit Radio2, namens de horeca: "Doe het (verdorie) allemaal zelf!" Te beginnen dus met de bakwijze van jouw sappige stukje koe!
Steak
© Foto: Unsplash

Zo bak je een steak precies zoals je wil

Vergelijk je steak tijdens het bakken met de zacht- en hardheid van de 'muis' van je hand wanneer je een van je vingers op je duim houdt:

  • Wijsvinger = bleu

Open de palm van je hand en ontspan. Neem je wijsvinger van de andere hand en druk op het vlezige gebied (de muis) tussen de duim en de onderkant van de handpalm. Dit is hoe bijna rauw vlees aanvoelt.

  • Middelvinger = saignant

Ontspan je hand nog eens. Duw zachtjes duim en wijsvinger op elkaar. Neem de wijsvinger van de andere hand en druk op het vlezige gebied tussen de duim en de onderkant van de handpalm. Zorg ervoor dat de hand ontspannen is. Dit is hoe rood vlees aanvoelt.

  • Ringvinger = à point (medium dus)

Druk het puntje van de ringvinger en de duim zachtjes op elkaar. Druk op het vlezige gebied tussen de duim en de onderkant van de handpalm. Dit is hoe rosé vlees aanvoelt.

  • Pink = bien cuit

Druk zachtjes pink en duim op elkaar. Voel opnieuw aan het vlezige gebied tussen duim en de onderkant van de handpalm. Dit gebied voelt nu stevig aan. Zo voelt doorbakken vlees aan.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet