Er is meer eetbaar aan je groenten dan je denkt

Gooi jij ook delen van groenten weg voor je ze klaarmaakt? Jammer, want er zitten vaak eetbare en lekkere stukken bij. Wij sommen de lekkerste "afvalproducten" voor je op.
Lees ook: Zo wordt in bad gaan kinderspel

Broccoli

broccoli

In het midden van de broccolistam zit lekker vruchtvlees verscholen, zowel rauw als gekookt is het verrukkelijk! Schil de buitenkant en gebruik het middelste stuk in soep of eender welk ander gerecht.

Bloemkool

cauliflower

Gooi de bloemkoolbladeren niet weg, maar snijd ze in stukjes en rooster of fruit ze samen met de rest van de groente.

Wortels

Kan je Wortelloof eten?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het loof van wortels niet giftig. Meer zelfs, het is eetbaar en bevat heel wat mineralen en vitaminen. Heerlijk om te gebruiken in de soep.

Artisjok

Meestal wordt enkel het hart van de artisjok opgegeten. Dat is zonde, want de stengel kan (als je 'm goed kookt tenminste) even lekker smaken.

Rode bieten

rode_biet_12

Het loof van rode bieten is van oudsher een afvalproduct, toch smaakt het prima bij heel wat gerechten als je 't bakt of stooft.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!