Feestelijke ijsemmer

dinsdag 19 december 2017 - 15:42
Letterlijk een emmer van ijs!

Dit heb je nodig

  • grote emmer
  • kleine emmer (maar groot genoeg om een fles in te krijgen)
  • water
  • decoratie naar wens om in te vriezen: glitter, confetti, bloemen, ...

Aan de slag

Vul de grote emmer met ongeveer 2 cm water

En vries in. Dit zou maar een paar uur moeten duren.

Plaats de kleine emmer in de grote

Vul de ruimte tussen de twee op met decoratie en water

Leg een zware steen in de kleine emmer om 'm op zijn plaats te houden.

Gebruik je kleine decoratie zoals confetti of glitter? Voeg dan telkens 2 cm water toe. Voeg de confetti toe en vries in. Herhaal totdat de grote emmer helemaal gevuld is. Zo zakt je decoratie niet allemaal naar de bodem.

Werk je met grote decoratie zoals bloemen of takjes? Dan kan je je emmer in een keer invriezen. Maar reken hier wel minstens 12 uur voor!

Gebruik wat warm water om de emmers los te maken en je bent klaar!

Je drank blijft koud, en je gasten zijn sowieso onder de indruk! Zet de ijsemmer wel op een bord of schaal om ongewenste vlekken te vermijden!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!