Gebruik je wafelijzer eens voor iets anders

woensdag 8 september 2021 - 09:30
Je kan je wafelijzer gebruiken om ... wel ja, wafels te bakken. Maar het toestel leent zich ook perfect voor het maken van andere lekkernijen.  

Krokante kaaskoekjes

20141103-waffled-queso-frito-closeup-daniel-shumski-thumb-1500xauto-412523

Dit heb je nodig

  • Bloem
  • 2 eieren
  • Paneermeel
  • Mozzarella
  • Paprika- cayennapoeder

Aan de slag

Verwarm je wafelijzer voor. Als je een temperatuur kan instellen, ga dan voor een mediumstand. Vul drie kommetjes. In het eerste komt wat bloem en een snuifje paprika- of cayennepoeder. In het tweede kluts je twee eieren. Het derde vul je met paneermeel. Snijd een bol mozzarella in schijfjes, het best niet té dun. Dip de schijfjes eerst in de bloemmengeling, daarna in de eitjes en ten slotte in het paneermeel. Smeer je wafelijzer in met wat boter. Leg zo veel kaasplakjes als mogelijk is op je ijzer en sluit het. Wacht een minuut, of totdat het paneermeel goudbruin ziet. Herhaal totdat je kaas op is. Heerlijk krokant van buiten, zalig zacht van binnen!

Pizza-wafels

pizza wafel

Dit heb je nodig

  • Boter of olie
  • Pizzadeeg
  • Tomatensaus
  • Kaas
  • Salami
  • Italiaanse kruiden

Aan de slag

Verwarm je wafelijzer eerst voor en smeer het in met wat boter of olie. Leg daarna een stukje pizzadeeg op het wafelijzer. Beleg het deeg met wat tomatensaus, kaas, salami of een andere topping naar keuze. Werk af met wat Italiaanse kruiden. Leg er een tweede stukje pizzadeeg bovenop en sluit je wafelijzer. Snijd eventueel het overschot aan deeg weg en laat 5 tot 7 minuten bakken.

Koekjes van havervlokken

OatmealChocWaffles_xlg

Dit heb je nodig

  • 120 gram gesmolten boter
  • 100 gram lichtbruine suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 90 gram bloem
  • 135 gram havervlokken
  • 180 gram chocolade in kleine stukjes

Aan de slag

Verwarm je wafelijzer voor. Meng de boter en de suiker tot een gladde massa. Voeg de eieren en het vanille-extract toe. Voeg geleidelijk aan de bloem toe. Voeg ten slotte de chocolade stukjes en havervlokken toe. Smeer je wafelijzer in met wat boter. Een eetlepel beslag is ongeveer de correcte hoeveel voor één koekje. Plaats enkele lepels beslag op je ijzer en sluit. Bak de koekjes voor ongeveer twee à drie minuten, of totdat ze goudbruin zien. Herhaal tot je beslag op is. Koekjes bakken ging nog nooit zo snel!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!