Geen tijd voor elkaar in jullie relatie?

vrijdag 27 januari 2017 - 11:52
Kinderen, werk, hobby's, ... Zorg dat je elkaar niet uit het oog verliest!

Goedemorgen morgen

Een begroeting of afscheid duurt maar enkele seconden, maar wordt snel vergeten. Wens elkaar 's morgens een fijne dag, zeg hallo wanneer jullie terug thuiskomen en vergeet geen zoen voor het slapen gaan. Een klein gebaar, dat toch vol met liefde zit.

Bedtijd

Spendeer 10 minuten voor het slapengaan alleen maar aan elkaar. Geen gsm in de buurt, geen to do-lijstjes overlopen, alleen jullie tweetjes! Vertel elkaar over hoe je dag was, over iets leuks dat je gelezen hebt in de krant, een gekke uitspraak die je kinderen maakten, ...

Face to face

Moet je iets belangrijks bespreken? Of ben je ontevreden over iets? Doe het niet via de telefoon. Je partner mag jou dan wel door en door kennen, een sms'je wordt snel fout geïnterpreteerd. En dat kan de situatie alleen maar vervelender maken. Neem tijd om de dingen samen te bespreken en samen een oplossing te zoeken. Vraag desnoods aan buren, familie of vrienden in de buurt om een uurtje op de kinderen te komen babysitten zodat jullie even vrijuit kunnen praten.

Intimiteit

Heel wat koppels zeggen dat ze simpelweg geen tijd meer hebben voor seks. Maar intimiteit staat niet per sé gelijk aan een stomende vrijpartij van drie uur! Zorg er gewoon voor dat je elkaar blijft aanraken en zo jullie connectie bewaren. Een stevige zoen 's morgens, speels in de billen knijpen tijdens het koken, of knuffelen op de zetel. Je kan op verschillende manieren tonen dat je iemand begeert.

Me time

Toon begrip wanneer je partner even nood heeft aan wat tijd alleen. En wees ook niet bang om begrip te vragen wanneer jij even alleen wilt zijn. Stel voor dat jij de kinderen even bezighoudt met een gezelschapsspel zodat je partner een ontspannende douche kan nemen. En vice versa. Voel jullie ook niet verplicht om de tijd die jullie samen kunnen spenderen ook effectief samen iets te doen. Jullie kunnen gezellig samen in de zetel zitten en van elkaars aanwezigheid genieten, terwijl de ene een serie kijkt, en de andere een boek leest. Me time, maar dan gezellig samen!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!