Haal het meeste uit je euro's in een andere munt

vrijdag 19 juni 2015 - 08:32
Ga je buiten de eurozone? Zo haal je het meeste uit je euro’s in een andere munt.

Haal je kaart maar boven

Doorgaans betaal je buiten de eurozone het goedkoopst als je meteen de betaling uitvoert met je bank- of kredietkaart.

  • Bij Maestro heb je soms de keuze om te betalen in euro’s of in de lokale munt. Kies dan voor de lokale munt, want de handelaar bepaalt (in samenspraak met bank) de wisselkoers, en die zal zo goed als altijd nadeliger uitvallen in euro.
  • Check ook eerst welke kaart de goedkoopste tarieven heeft bij jouw bank – de bankkaart met Maestro of de kredietkaart.
  • Zorg ervoor dat je kaart werkt in het buitenland. Maestro-kaarten zijn veiligheidshalve standaard geblokkeerd buiten geografisch Europa en sommige kredietkaarten zijn geblokkeerd in de VS. Bij de grote banken kan dat vaak via pc banking, bij de kleinere moet je langsgaan op kantoor. Je doet dat best zo’n 3 weken voor je vertrek.

-

Wissel je euro's niet vooraf in bij je eigen bank, dat is alleen interessant voor kleine bedragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden, maar je moet wel rekening houden met de wisselkoers en die is vaak ongunstig. Ook als je na je trip geld over hebt, verlies je door de wisselkoers geld wanneer je het opnieuw in euro's omwisselt. Bovendien is reizen met een pak biljetten op zak onveilig.

Met je bankkaart geld afhalen in een niet-euroland om er daarna cash mee te betalen is ook niet zonder kosten. Elke bank heeft er bovendien andere tarieven voor, wat voor verwarring zorgt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!