Heerlijk bananenbrood

vrijdag 5 februari 2021 - 18:30
Perfect als ontbijt of tussendoortje!

Dit heb je nodig

  • 180 gram bloem
  • 25 gram havermout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuifje bicarbonaat
  • snuifje zout
  • 80 ml melk
  • 15 ml plantaardige olie
  • 2 eieren
  • snuifje vanillesuiker of vanille-extract
  • 90 gram lichtbruine suiker
  • 50 gram witte suiker
  • 3 rijpe bananen
  • 220 gram bosbessen

Aan de slag

Meng de bloem, havermout, bicarbonaat, het bakpoeder en zout

Je kan hiervoor een garde gebruiken.

Meng daarna de melk en plantaardige olie

Je kan hier eventueel wat vanille-extract aan toevoegen.

Klop de eitjes samen met de witte en bruine suiker tot een gladde massa

Voeg dan de melk, olie en geplette bananen toe

Daarna komen geleidelijk aan de droge ingrediënten erbij.

PS onze testbakker vond het beslag wat te vochtig. Voeg gerust wat extra bloem en havermout toe naar wens.

Voeg de bosbessen toe

Je kan ze eerst door wat bloem halen: zo hebben de bosbessen meer 'grip' en zakken ze niet naar de bodem!

Werk af met wat havermout en bak voor een uur op 160°

Je kan deze heerlijkheid 4 à 5 dagen bewaren!

Gebruik hiervoor een goede luchtdichte bewaardoos.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!