Heerlijke appeldesserts

dinsdag 10 oktober 2017 - 11:43
Aha!
Je kan appels opvullen met allerhande heerlijkheid!

Appelcrumble-appels

Snijd wat appels in blokjes en stoof ze, met een beetje water, suiker en specerijen, aan tot een smeuïge massa. Hol intussen wat appels uit en maak de crumble. Hiervoor kan je het basisrecept van Jeroen Meus gebruiken. Vul de uitgeholde appels met de appelstoverij en werk af met de crumble. Bak voor 20 minuten op 180°, of tot de crumble-laag goudbruin ziet.

Karamelappels

Snijd de appels in tweeën en hol ze uit. Wrijf ze in met gesmolten boter, suiker en kaneel. Leg ze in een ovenschotel met een klein beetje water. Bak voor 20 minuten op 190°. Haal de appels uit de oven en vul ze met zachte karamelsnoepjes. Bak nog eens 10 minuten. Werk eventueel af met chocoladesaus of een beetje suiker en kaneel.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!