Help! Verkeerd getankt, wat nu?

zaterdag 5 september 2020 - 18:33
Aha!
Oeps, verstrooid en heb je verkeerd getankt? Zo los je het op!

Drie scenario's

  • je merkt de fout op tijdens het tanken: start niet, maar zet je auto in neutraal en duw hem naar een plaats waar hij veilig en niet in de weg staat.
  • je merkt de fout op tijdens het rijden: ga zo snel mogelijk van de baan, parkeer je auto onmiddellijk op een veilige plaats en zet de motor af.
  • je merkt de fout niet op: je motor zal automatisch afslaan. Omdat je motor niet kan rijden op diesel en benzine, zal dit wellicht nog binnen een straal van 1 kilometer van het tankstation gebeuren.

In alle scenario's neem je contact op met de autopechverhelping: de kans bestaat dat een mobiel team wordt gestuurd die ter plaatse de motor en/of tank leegmaken en spoelen zodat je heel snel terug de baan op kan.

Voorkomen

In afwachting van nieuwe technologieën die vergissingen aan de pomp voorkomen, kan je één van deze "fuel warners" of waarschuwingssysteempjes toepassen.

Sticker(s)

DieselstickerrecallTMDTDIforums

Beplak de hele tankzone van je wagen met de passende stickers. Sommige varianten bieden ook een vertaling aan voor het geval je in het buitenland bent: Gasóleo,  Sans Plomb..geen gepieker of twijfel meer maar kijk gewoon op de sticker om te zien wat overeenkomt met de brandstof die jij moet tanken.

Audiosignaal

diesel-tank-alarm.jpg.pagespeed.ic.MAVMswB16d
In de handel zijn er ook een apparaatjes verkrijgbaar, te installeren aan de binnenkant van de tankklep: zodra je de klep opent, krijg je een audiosignaal dat je herinnert dat je op diesel rijdt.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!