Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Het champignon-ABC: zo maak je ze het best klaar

Eten & Drinken

Aha!

vr 17 jun. - 1:44

Er is zoveel keuze en er zijn zoveel mogelijkheden als het gaat over champignons.
© Canva

Witte champignon

De klassieker. Witte champignons hebben een subtiele, aardse smaak. Je eet ze het best rauw in salades of als gestoofde groente.

Shiitake

De shiitake heeft zijn oorsprong in China en Japan. Hij staat bekend om z'n hartige en vlezige smaak. Hij komt 't best tot zijn recht in vleesgerechten, soepen en sauzen.

Portobello 

De portobello is gekend voor z'n grootte. Hij heeft een milde, maar vlezige smaak. Heerlijk gegrild of gestoofd, en perfect als vleesvervanger!

Kastanjechampignon

De milde, licht vlezige smaak van kastanjechampignons past perfect bij pasta's, romige sauzen en soepen.

Enoki

Deze bundels van kleine, witte champignons hebben een delicate smaak. Je kan ze naar hartenlust gebruiken in soepen, salades en Japanse gerechten.

Eekhoorntjesbrood

Je herkent eekhoorntjesbrood aan z'n vlezige, nootachtige en romige smaak. Perfect voor vleesgerechten, soepen en sauzen.

Chanterelle

Deze trompetvormige champignon heeft een delicate, fruitige en peperachtige smaak. Ze is uiterst geschikt voor pasta's en romige sauzen.

Bron(nen)

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet