Het champignon-ABC: zo maak je ze het best klaar
Witte champignon
De klassieker. Witte champignons hebben een subtiele, aardse smaak. Je eet ze het best rauw in salades of als gestoofde groente.
Shiitake
De shiitake heeft zijn oorsprong in China en Japan. Hij staat bekend om z'n hartige en vlezige smaak. Hij komt 't best tot zijn recht in vleesgerechten, soepen en sauzen.
Portobello
De portobello is gekend voor z'n grootte. Hij heeft een milde, maar vlezige smaak. Heerlijk gegrild of gestoofd, en perfect als vleesvervanger!
Kastanjechampignon
De milde, licht vlezige smaak van kastanjechampignons past perfect bij pasta's, romige sauzen en soepen.
Enoki
Deze bundels van kleine, witte champignons hebben een delicate smaak. Je kan ze naar hartenlust gebruiken in soepen, salades en Japanse gerechten.
Eekhoorntjesbrood
Je herkent eekhoorntjesbrood aan z'n vlezige, nootachtige en romige smaak. Perfect voor vleesgerechten, soepen en sauzen.
Chanterelle
Deze trompetvormige champignon heeft een delicate, fruitige en peperachtige smaak. Ze is uiterst geschikt voor pasta's en romige sauzen.