Het is levensnoodzakelijk dat je dit smartphone-trucje kent!

donderdag 24 juni 2021 - 11:21
De meesten onder ons kennen het wel: het ICE-nummer. In je smartphone sla je onder de naam 'ICE' (In Case of Emergency - In geval van nood) het nummer van de persoon op naar wie kan gebeld worden, mocht jou iets overkomen. Stel, je raakt betrokken bij een ongeval, dan kan de ambulancier of de politie die persoon meteen verwittigen. Maar wat als je smartphone - zoals bij velen onder ons - vergrendeld is. De hulpverlener kan het nummer niet opzoeken... Of toch wel?

App installeren

Je kan natuurlijk één van de vele speciale apps installeren die je online vindt. Die geven een bericht weer op je smartphone, ook wanneer die vergrendeld is. Zo kunnen mensen in geval van nood belangrijke medische informatie over jou raadplegen en in sommige gevallen jouw ICE-nummer raadplegen én bellen.

Schrijf het op!

Wij hebben een betere & meer originele oplossing! Schrijf de naam en de gegevens van je contactpersoon op een briefje of op een post-it. Neem een foto van het briefje en stel die foto in als achtergrondafbeelding van je vergrendelscherm.

igvn_1_gr

Je kan natuurlijk ook één van je favoriete foto's kiezen, daar het nummer van de contactpersoon op zetten en de foto dan opladen als achtergrondafbeelding. In ieder geval: origineel en helemaal gratis!

Batterij

Handig, toch? Tenminste als je batterij het niet (alweer) laat afweten... Om dat te vermijden, hebben we hieronder enkele tips gebundeld.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!