Hmm, heerlijk onkruid dat je kunt eten!

vrijdag 26 maart 2021 - 13:42
Aha!
Te veel onkruid in je tuin? Gooi het niet weg, eet het lekker op!

Paardenbloem

Paardenbloemen duiken op de meest onverwachte plekken op en verspreiden zich heel snel. De paardenbloem is bijvoorbeeld lekker in salades. De jonge bladeren geven een zachte smaak en oudere bladeren geven een sterke, bittere smaak. Hier kan je een leuk receptje vinden.

Zevenblad

Zevenblad alias het tuinmansverdriet is gezond, bevat heel wat vitamines en is bovendien nog lekker ook! Ook hier zijn de jonge bladeren het lekkerst. Let op: enkel de blaadjes en de steeltjes zijn eetbaar! Zevenblad wordt vaak gebruikt om pesto mee te maken in de plaats van basilicum. Klik hier voor een receptje.

Brandnetel

Raar maar waar: ook brandnetel is perfect eetbaar! Het kan gebruikt worden in thee, soep, brood en salades. Hier vind je een lekker recept voor brandnetelsoep.

Vogelmuur

Vogelmuur is lekker in een slaatje, in soep en je kan er zelfs pannenkoeken mee bakken! Hier vind je het recept voor die originele pannenkoeken. Meer leuk nieuws: vogelmuur bloeit het hele jaar lang!

Zuring of zurkel

Zuring is het lekkerst wanneer het minder warm is, dan is de smaak zachter. De plant kan in verschillende gerechtjes gebruikt worden zoals salades, soepen en sauzen. Hier vind je een heerlijk recept voor zuringpuree met pladijs.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!