Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: goeiemorgen morgen!

goeiemorgen morgen!

Hoe maak je (stok)brood weer vers en knapperig?

wo 20 sep. - 11:39

Gooi je je overgebleven stokbroden en pistoletjes na het ontbijt meteen weg? Niet meer doen!
stokbrood
© Canva

Stoomoven

Geef je brood een tweede leven door het in de stoomoven te zetten. De stoom zorgt ervoor dat de binnenkant van je brood weer lekker mals wordt, terwijl de korst door de warmte goed knapperig blijft.

Traditionele oven

Heb je geen stoomoven? Geen nood! Besprenkel je brood met water en zet het ongeveer 10 minuten in de oven op een temperatuur rond de 80°C.

Je kan ook gewoon een kommetje met water vullen en samen met je droog brood in de oven zetten. Je baguettes en pistoletjes zullen nadien weer overheerlijk smaken.

Vries het in

Omdat voorkomen beter dan genezen is, kan je je stokbrood of pistolets 's ochtends ook gewoon invriezen. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, zal het stokbrood nadat je het een halfuurtje hebt laten ontdooien, niet vochtig zijn maar lekker vers smaken. Voor de kers op de taart: steek je brood heel kort in de (microgolf)oven. Het zal weer heerlijk ruiken én smaken!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet