Hoe maak je stokbrood weer vers en knapperig?

maandag 27 januari 2020 - 18:20
Aha!
Gooi je je overgebleven stokbroden en pistoletjes na het ontbijt meteen weg? Niet meer doen!

Stoomoven

Geef je brood een tweede leven door het in de stoomoven te zetten. De stoom zorgt ervoor dat de binnenkant van je brood weer lekker mals wordt, terwijl de korst door de warmte goed knapperig blijft.

Traditionele oven

Heb je geen stoomoven? Geen nood! Besprenkel je brood met water en zet het ongeveer 10 minuten in de oven op een temperatuur rond de 80°C.

Je kan ook gewoon een kommetje met water vullen en samen met je droog brood in de oven zetten. Je baguettes en pistoletjes zullen nadien weer overheerlijk smaken.

Vries het in

 

Omdat voorkomen beter dan genezen is, kan je je stokbrood of pistolets 's ochtends ook gewoon invriezen. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, zal het stokbrood nadat je het een halfuurtje hebt laten ontdooien, niet vochtig zijn maar lekker vers smaken.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!